Over 't Ministerie

art. 1 De vrolijke jihad tegen eenheidsworst en zurigheid.

art. 2 De dictatuur van de Goesting.


Dit is de integrale weergave van de statuten der oprichtings-
akte van het Ministerie van Unieke Zaken.
In het Ministerie wordt er ontdekt, verzameld, bedacht en gefixt.
Met goesting voor roots en ziel.Dingen en beeld. Gecombineerd met frisse wind. Weg uit de muffe doos.
Om het wat overzichtelijk te houden zijn er de departementen.

Het Dept. Verwensingen speelt met woord en beeld.  Gevonden foto's, gereanimeerd met kleur en diepte en meestal onderstreept met een gedachtenkronkel. En soms, heel soms, wordt er wat gemanipuleerd. Maar voor het goede doel mag dat: de jolige jihad tegen eenheidsworst en zurigheid waarvan mensen met een ziel jeuk, maagklachten of soms ronduit buikloop krijgen. En dat willen we niet.

Het Dept. Krijg de Kleren speelt verder met beeld maar dan op textiel. Eigen productie en ontwerp. In kleine oplages vanaf 1 stuk. We werken uitsluitend met organisch en fairwear katoen. Absoluut geen geitewollegedoe maar bovenal mooi, duurzaam en degelijk. Het katoen wordt bedrukt met watergedragen pigmentinkt op het kabinet in Olen, 'het rovershol' en soms 'the Alamo'. genoemd. We steken er met plezier werk en veel zorg in.

Atelier Von-B is waar unieke dingen worden bedacht en geproduceerd. Het kan gaan van re-design, het pimpen der dingen, vaak met roots. Verlichting, experimentele dingen of iets wat voortkomt uit de dictatuur van de Goesting met de grote en zachte G. Soms gebeurt hier gewoon niets met een F van foert.

De mens achter het Ministerie is Cis Bauwelinckx. 
Voorzien van hersenkronkels, goesting om te creëren en een oog voor dingen, vorm, kleur en gevoel.
Hoofd, hart, buik en handen. Dat zijn de 4 grote bestanddelen waarmee alles gedaan wordt. De rest is bijzaak waar regelmatig eens goed mee gelachen wordt.
Groot gebracht tussen vormen, kleur en beeld en door de onnozel brede interesse in mensen, de dingen en 't leven an sich behoorlijk veel zijpaden bewandeld. Maar sinds 2010 stevig aan het stuur van het Ministerie dat als een maatpak is ontworpen omdat er geen enkel kostuum pastte.